i-Sayang | Tarikh & Jumlah Bayaran Akan Dibayar Tahun Ini

Unlimited Free Shipping Shopee -> Claim Disini

Buat Pengetahuan anda, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) akan melancarkan kemudahan i-Sayang yang dianggap sebagai langkah membantu meningkatkan kesejahteraan rakyat.

Tan Sri Ahmad Badri Mohd Zahie yang merupakan pengerusi KWSP  telah berkata bahawa kemudahan ini akan membolehkan pemindahan secara sukarela 2% caruman KWSP daripada akaun suami ke akaun isteri.

Berikut adalah maklumat lanjut berkaitan bantuan i-Sayang KWSP tahun 2022.

Join Channel Telegram Info Bantuan Kerajaan: https://t.me/portalsemakan

Apa Itu i-Sayang KWSP?

i-Sayang KWSP adalah merupakan satu kemudahan yang akan membolehkan pemindahan secara sukarela 2% caruman KWSP daripada akaun suami ke akaun isteri.

Bagaimana Memohon i-Sayang KWSP?

Untuk maklumat anda, buat masa ini kami masih belum mendapat sebarang maklumat berkenaan cara untuk melakukan permohonan i-Sayang KWSP. Pihak kami akan melakukan kemaskini dari semasa ke semasa.

Jumlah Bantuan i-Sayang Kwsp

    • Membenarkan pemindahan secara sukarela 2% caruman daripada akaun suami ke akaun isteri.
    • KWSP akan menyokong skim caruman lebihan yang sukarela yang mana ahli boleh meminta pihak majikan untuk meningkatkan caruman KWSP mereka kepada lebih dari 11% kadar berkanun.

Bilakah Tarikh Bayaran i-Sayang Kwsp?

Tarikh bayaran i-Sayang KWSP masih belum disahkan buat masa ini. Namun, bayaran tersebut dijangka bakal dilaksanakan bermula pada awal tahun 2022 ini.

Bagaimana Pula Dengan  i-Lindung KWSP?

Kemudahan ini akan dilancarkan untuk bakal pesara adalah i-Lindung, iaitu skim yang membenarkan pengeluaran dari Akaun 2 untuk membuat pembelian insurans hayat dan penyakit kritikal melalui platform KWSP.

 

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Terima Kasih!

×