Belanjawan 2022 | Insentif Khas Alat Bantuan Mengajar RM 100

Unlimited Free Shipping Shopee -> Claim Disini

Belanjawan 2022 | Insentif Khas Alat Bantuan Mengajar
embentangan Belanjawan dan Bajet 2022 telah berlaku. Diucapkan pada pukul 4.00 PM, oleh YB Tengku Datuk Seri Utama Zafrul Aziz, Menteri Kewangan.

Bajet 2022 dirangka berdasarkan senario negara yang sedang beralih ke fasa pemulihan daripada krisis pandemik dan mengikut keperluan utama.

Ini ialah bertujuan untuk menghargai jasa guru yang bertungkus lumus memastikan tiada pelajar tercicir diwaktu PDPR. Diwaktu pandemik, suasana pembelajaran dirumah sangat membimbangkan kerana interaksi sosial sangat terhad dan singkat dan mengurangkan keberkesanan pembelajaran di dalam kelas.

 

Matlamat Bajet 2022

Bajet 2022 mengutamakan jenis bantuan seperti perumahan mampu milik, elaun persekolahan serta rebat internet dan bil utiliti.

Bukan itu saja, teras utama dalam bajet 2022 ini memfokuskan pada 3M iaitu :

    • Melindungi dan Memulih Kehidupan serta Mata Pencarian
    • Membina Semula Daya Ketahanan Negara
    • Memangkin Pembaharuan

Peruntukkan untuk bajet 2022 akan dinaikkan berbanding bajet 2021 . Setelah memperincikan matlamat dalam memelihari kebajikan rakyat , kerajaan akan menampilkan beberapa penambahbaikkan dan pengenalan kepada bantuan dan inisiatif baru.

Insentif Khas Alat Bantuan Mengajar

Julung julung kalinya, kerajaan menyediakan Insentif Khas Alat Bantuan Mengajar secara sekali bayar sebanyak RM100 kepada lebih 400,000 guru sekolah KPM.

Maklumat Lanjut Intipati Belanjawan Bajet 2022

Untuk maklumat terkini tentang bantuan-bantuan yang akan disalurkan melalui Belanjawan 2022, sila rujuk:

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Terima Kasih!

×