5 Cara Buat Duit Masa Tidur

Unlimited Free Shipping Shopee -> Claim Disini

Ramai penasihat kewangan mengalakkan masyarakat menambah perdapatan isi rumah. Apatah lagi bila berkeluarga. Akan tetapi, kita risau jika tiada masa untuk membuat kerja sambilan selepas waktu kerja hakiki. Ini menghalang harapan kita untuk meningkatkan kadar wang belanja bulanan.

Ketahuila yang ada cara untuk menghidupkan pendapatan pasif tanpa bergantung kepada komitmen masa yang lama dan bayaran akan berterusan meskipun kita sedang tidur.

Join group Tips Penjimatan Untuk Keluarga -> Group Whatsapp

 

Jika anda tidak mengetahui cara menjana wang semasa anda tidur, anda mungkin terpaksa bekerja sehingga keakhir hayat

– Warren Buffet

Percaya tak? Masa tidur pun boleh buat duit.

Well, realitinya terdapat sedikit modal wang dan masa. Biasalah mana ada wang jatuh dari langit tiba-tiba. Semuanya ada henjut mula sampailah boleh buat duit.

Tapi persoalannya kenapa bersusah payah buat duit waktu siang sedangkan boleh buat waktu tidur. Fikirkan.

Lihat kami kongsikan beberapa cara buat duit masa TIDUR.

Hartanah

Melabur bidang hartanah ialah salah satu meraih pendapatan secara pasif. Cuma, ia memerlukan banyak dedikasi untuk belajar cara analisis hartanah, pilih lokasi yang betul, faham pasaran dan paling penting bijak memilih penyewa.

Langkah awal agak melecehkan dimana anda kena layan produre pembelian rumah yang rumit tapi pulangannya sangat lumayan.

Ramai orang biasa menjadi kaya dengan mudah iaitu dengan cuma memuat naik video di Youtube. Setiap kali ada penonton dalam video anda , anda akan mendapat duit melalui iklan yang muncul dalam laman tu.

Menulis Blog

Blog ialah pembuatan wang dalam talian paling popular ketika dahulu. Pelbagai jenis niche artikel boleh dibuat misalnya kereta, game, telefon dan bermacam macam lagi. Bila menulis artikel fokuskan kepada kata kunci yang tepat dan kualiti tinggi supaya anda ada pengikut yang setia kembali membaca blog anda bila bila masa.

Apabila blog anda sudah popular, anda sudah boleh meletakkan pautan affiliate dimana jika pembaca berminat membeli produk melalui anda . Anda akan mendapat komisen.

Menjual Barangan Digital

Tahukah jika anda menjual barangan digital seperti video ,gambar atau poster, templat dan e-book, anda boleh mendapatkan wang tidak kira bilapun orang membelinya. Laman web tak pernah berhenti berehat selagi anda tak turunkan karya dari laman selagi itu orang akan tetap membelinya.

Sebagai contohnya, mereka yang menjual product design di Freepik dan Vecteezy. Bukan itu sahaja, jurugambar dan perakam video boleh menjual footage mereka ke laman web seperti Storyblock, Cotton Bro, Shuttlestock dan Getty Image.

Sekarang masyarakat sudah tidak asing lagi dengan platform beli belah secara online. Ramai orang menghabiskan masa window shopping melalui applikasi seperti Shopee, Lazada dan berbagai lagi. Ini dianggap peluang bagi penjual produk kosmetik, barang teknologi atau barangan bundle untuk perdagangkan perniagaan mereka kepada pembeli.

Dunia zaman ini tiada batasan. Membataskannya cuma alasan.

Mesin ini agak kurang popular di Malaysia jika dibandingkan dengan Jepun. Bisnes ini tak perlukan usaha keras. Sekali sekala lakukan penyelengaraan dan top-up apa yang perlu. Tempatkan dikawasan hangat dan ramai orang.

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Terima Kasih!

×